Riool ontstoppen met Riool DS » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Als u op deze pagina terecht bent gekomen betekent het dat u nog vragen heeft. Excuses dat niet alles duidelijk is, mocht u feedback willen geven kunt u een mail schrijven naar info@riool-ds.nl. Hieronder vind u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over verstoppingen, Riool DS, riool ontstoppen kosten en preventie. Staat uw vraag er niet tussen? Kunt u ons altijd nog bereiken op 0800 721 33 66.

Vragen over verstoppingen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in rioleringen en afvoeren?

De meest voorkomende oorzaken zijn bij verreweg vet- en etensresten, haar, zeep- en papierresten en onjuist gebruik van het toilet. Meeste moderne rioleringssystemen kunnen bij normaal gebruik bijna nooit verstopt raken. Al te vaak zien wij verstoppingen door (nogmaals) onjuist gebruik van de riolering.

Hoe weet ik of ik een verstopping heb in mijn riolering?

Tekenen van een verstopping zijn onder andere een borrelend geluid in de afvoer, langzame afvoer, terugkerend water in de gootsteen of het toilet en een slechte rioolgeur uit het toilet of afvoer.

Kan een verstopping vanzelf verdwijnen?

In sommige gevallen kan een milde verstopping vanzelf verdwijnen, maar meestal is er professionele hulp nodig om het probleem op te lossen. Bel Riool DS vandaag nog op 0800 721 33 66.

Kan het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen schadelijk zijn voor mijn riolering?

Ja, chemische ontstoppingsmiddelen kunnen schade veroorzaken aan uw riolering, gezondheid en het milieu. Het is beter om te kiezen voor natuurlijke alternatieven zoals kokend water of een mengsel van azijn en baking soda.

Wat moet ik doen als ik een spoedgeval heb met betrekking tot mijn riolering?

Als u een spoedgeval heeft, zoals een overstroming of een verstopping die uw dagelijkse activiteiten belemmert, neem dan direct contact op met ons. Wij kunnen snel en efficiënt reageren om het probleem op te lossen.

Preventief handelen om verstoppingen voorkomen

Moet ik mijn riolering regelmatig laten reinigen, zelfs als er geen zichtbare problemen zijn?

Ja, het is aan te raden om uw riolering regelmatig te laten reinigen, zelfs als er geen zichtbare problemen zijn. Dit kan helpen bij het voorkomen van toekomstige verstoppingsproblemen en kan uw riolering in goede conditie houden. Riool DS raadt aan om minimaal eens per jaar uw riolering.

Hoe kan ik voorkomen dat haar mijn afvoeren verstopt?

Gebruik een afvoerzeefje om haar te vangen voordat het in de afvoer terechtkomt. Maak het zeefje regelmatig schoon om te voorkomen dat het verstopt raakt.

Wat kan ik doen om toiletpapier verstoppingen te voorkomen?

Gebruik alleen toiletpapier dat speciaal is ontworpen om door het toilet te worden gespoeld. Te veel toiletpapier kan de afvoer blokkeren. Gebruik niet overtollig wc papier.

Welke andere maatregelen kan ik nemen om verstoppingen te voorkomen?

Giet regelmatig heet water door de afvoeren en vermijd het plaatsen van grof afval in uw afvoeren, zoals botten en schelpen. Het is ook aan te raden om uw afvoeren schoon te maken voordat er zich problemen voordoen.

Hoe kan ik verstoppingen voorkomen?

U kunt verstoppingen voorkomen door geen etensresten, vet of olie door de gootsteen te spoelen, door regelmatig uw afvoeren grondig schoon te maken en door geen onjuiste voorwerpen door het toilet te spoelen. Wilt u nog zekerder van uw zaak zijn bekijk onze pagina over camera inspectie om herhaalde verstoppingen eens en voor altijd te verhelpen.

Vraag en antwoord over Riool DS

Hoe lang duurt het om een verstopping op te lossen bij Riool DS?

Dit hangt af van de ernst van de verstopping en de oorzaak ervan. Uit onze ervaring zijn de meeste verstoppingen binnen een uur op te lossen. Er zijn uitzonderlijke gevallen waar het meer dan een dag duurt.

Welke diensten biedt Riool DS aan?

Riool DS biedt (natuurlijk) verhelpen van verstoppingen, camera-inspecties, rioolreiniging, rioolreparaties en rioolrenovaties aan.

Welke tarieven hanteert Riool DS?

Bij Riool DS zijn wij heel transparant en willen geen verassingen achter af. Hierdoor hebben wij besloten om de tarieven op onze website te plaatsen en kunt u vinden op de pagina Riool ontstoppen kosten.

In welke steden is Riool DS actief?

In alle steden in provincie Flevoland, provincie Noord-Holland, provincie Zuid-Holland en provincie Utrecht. Zie onze pagina werkgebied Riool DS voor een uitgebreide lijst.

Verstoppingen zijn als obstakels in het leven – soms moet je ze uit de weg ruimen voordat je verder kunt gaan.

– Riool DS