Riool ontstoppen met Riool DS » Verstoppingen » Verstopte wasmachine

Verstopte wasmachine

Een verstopte wasmachine kan leiden tot ondermaatse wasprestaties, lekkages en zelfs schade aan uw apparaat. Op deze pagina zullen we de oorzaken, gevolgen en tips om een verstopte wasmachine te voorkomen en op te lossen benoemen, zodat u kunt blijven genieten van schone kleding en een correct functionerend wasmachine.

Oorzaken van een verstopte wasmachine

Pluizen en vuil in de filters, slangen en afvoer

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopte wasmachine is de ophoping van pluizen en vuil in de filters, slangen en afvoer van de wasmachine. Dit kan resulteren in een slechte waterafvoer en verminderde wasprestaties.

Wasmachine ontstoppen
Wasmachine ontstoppen

Door het wassen van vuile kleding, zoals werkkleding of sportkleding, kan er extra vuil in uw wasmachine terechtkomen. Dit kan bijdragen aan verstoppingen in de filters en slangen.

Zeepresten

Zeepresten kunnen zich ophopen in uw wasmachine en leiden tot verstoppingen. Overmatig gebruik van wasmiddel of het gebruik van niet-oplosbare wasmiddelen kan de kans op een verstopping vergroten.

Gevolgen van een verstopte wasmachine

Lekkages

Een verstopte wasmachine kan leiden tot lekkages. Wanneer het water niet goed kan weglopen, kan het uit de machine lekken en waterschade aan uw vloer en omliggende meubels veroorzaken.

Langdurige lekkages kunnen leiden tot schimmel- en vochtproblemen, wat extra kosten met zich meebrengt voor het herstellen van de schade.

Slechte wasprestaties

Een verstopte wasmachine kan resulteren in slechte wasprestaties. Kleding kan minder schoon worden en er kunnen zeepresten achterblijven op uw wasgoed.

Daarnaast kan een verstopte wasmachine meer energie verbruiken, omdat het apparaat harder moet werken om het water af te voeren. Dit kan leiden tot hogere energierekeningen en een verminderde levensduur van uw wasmachine.

Tips om een verstopte wasmachine te voorkomen

Reinig de filters regelmatig

Maak de pluizenfilters in uw wasmachine regelmatig schoon om ophoping van pluizen en vuil te voorkomen. Controleer ook de filters in de watertoevoer en afvoerslangen op vuil en reinig deze indien nodig.

Verstopte wasmachine
Verstopte wasmachine door een volle filter

Het is aan te raden om de filters maandelijks te controleren en te reinigen om uw wasmachine in optimale conditie te houden.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Gebruik de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel voor uw wasmachine en de grootte van uw waslading. Te veel wasmiddel kan leiden tot zeepresten en verstoppingen in uw wasmachine. Overweeg om vloeibare wasmiddelen te gebruiken in plaats van poeder, omdat deze minder snel ophopen en verstoppingen veroorzaken.

Probeer ook te kiezen voor milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare wasmiddelen om verstoppingen en milieuschade te minimaliseren.

Tips om een verstopte wasmachine op te lossen

Reinig de filters en slangen

Begin met het reinigen van de filters en slangen van uw wasmachine. Verwijder eventuele pluizen, vuil en zeepresten die de verstopping kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat u de filters en slangen weer goed plaatst na het reinigen.

Controleer of het water beter wegloopt en de wasprestaties verbeterd zijn na het reinigen van de filters en slangen. Als het probleem aanhoudt, kan er een dieperliggende oorzaak zijn.

Gebruik een ontstoppingsmiddel

Bij hardnekkige verstoppingen kunt u overwegen om een ontstoppingsmiddel te gebruiken dat geschikt is voor wasmachines. Volg de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat u het juiste product kiest voor uw wasmachine.

Houd er rekening mee dat sommige ontstoppingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor uw wasmachine en het milieu. Gebruik deze middelen daarom alleen als het echt nodig is en probeer eerst andere oplossingen.

Riool DS!

Als u de verstopping zelf niet kunt oplossen, is het verstandig om een professional in te schakelen. Riool DS is hiervoor het antwoord. Wij krijgen vaker klachten over verstopte wasmachines hier door is dit onbedoeld een bijkomende specialisme geworden.

Wij hebben alle merken wasmachines langs zien komen en weten daardoor ook goed de weg met alle soorten en maten. Bel ons vandaag nog op 0800 721 33 66 en zorg dat ook uw wasmachine ontstopt wordt!

Conclusie: Houd uw wasmachine in top conditie met Riool DS

U heeft een verstopte wasmachine en komt er ondanks onze tips er niet uit. Wij zijn altijd bereikbaar en zullen hoogstwaarschijnlijk de zelfde dag nog de verstopping verhelpen. Bel ons vandaag nog op 0800 721 33 66 of mail naar info@riool-ds.nl