Riool ontstoppen met Riool DS » Verstoppingen » Wc verstopt

Wc verstopt

Toilet/Wc verstopt? Als u last heeft van een verstopt toilet, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere ongemak of schade aan uw sanitair te voorkomen. Riool DS biedt snelle en betrouwbare ontstoppingsdiensten om u te helpen uw verstopte toilet weer goed te laten functioneren. Wij weten dat een verstopt toilet een echt noodgeval kan zijn, daarom bieden we onze professionele en ervaren loodgieters bij u in de buurt diensten 24/7 aan om uw wc verstopping te verhelpen. Wij gebruiken de nieuwste technologie en hulpmiddelen om uw toilet snel en efficiënt te ontstoppen. Neem vandaag nog contact met ons op via 0800 721 33 66 of e-mail ons op info@riool-ds.nl.

Zelf uw toilet ontstoppen?

Wil je zelf eerst een poging ondernemen? Dat begrijpen wij, maar let goed op de methodes die u toepast! Hier onder zullen we een aantal punten samenvatten die u kunnen helpen bij het bestrijden van een verstopt wc.

Een verstopt toilet kan erg vervelend zijn. Het kan leiden tot slechte geuren en een onhygiënische omgeving. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit probleem op te lossen.

Wc ontstoppen met behulp van een ontstopper

De eerste en meest voor de hand liggende oplossing is het gebruik van een ontstopper. Dit is een handig hulpmiddel dat vaak werkt bij kleine verstoppingen. Plaats de ontstopper over de afvoer (let goed op dat er geen lucht tussen de ontstopper en het sanitair kan komen voor het beste resultaat), duw en trek een aantal keer stevig. Hierdoor wordt er druk opgebouwd waardoor de verstopping snel kan verdwijnen. Dit zal helaas alleen werken bij kleinere verstoppingen omdat het opgehoopte materiaal vaak de leiding door wordt geduwd, bij echte blokkades zal het lastiger worden.

WC verstopt
WC ontstoppen met een ontstopper

Toilet ontstoppen met behulp van ontstoppingsvloeistof

Als de ontstopper niet werkt, kunt u proberen om een speciale ontstoppingsvloeistof te gebruiken. Al hoewel wij dit ten alle tijden afraden willen we het toch genoemd hebben, ontstoppen met chemicaliën kunnen uw leidingen flink beschadigen. Wees gewaarschuwd en ga op eigen risico verder. Deze chemicaliën zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Giet de vloeistof in het toilet en wacht een paar uur. De chemicaliën in de vloeistof zullen de verstopping proberen op te lossen.

Wc ontstoppen met chemicaliën
Wc ontstoppen met chemicaliën. Pas ermee op!

Wc ontstoppen zonder succes?

Als geen van deze methoden werkt, is het tijd om een loodgieter van Riool DS te bellen. Onze ontstoppingsexperts hebben de juiste gereedschappen en ervaring om hardnekkige verstoppingen op te lossen. Bovendien kan een van onze loodgieter andere problemen opsporen die de oorzaak kunnen zijn van de toilet verstopping.

Preventief toilet verstoppingen voorkomen

Om toilet verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen geschikt toiletpapier te gebruiken. Gebruik geen vochtige doekjes, tampons, maandverband of andere producten die niet in het toilet thuis horen. Gooi deze producten in de vuilnisbak om te voorkomen dat ze de afvoer verstoppen.

Als uw toilet regelmatig verstopt raakt, kan er een groter probleem zijn met uw afvoersysteem. In dat geval is het belangrijk om een van onze loodgieters in te schakelen om de oorzaak te achterhalen en het probleem voorgoed op te lossen. Riool DS bied gratis garantie aan bij elke klus, en kunnen een camera inspectie in schakelen mochten we een herhaalde toilet verstopping tegen komen.

Conclusie

Kortom, een verstopt toilet is vervelend maar meestal wel op te lossen. Zorg er bovendien voor dat u alleen geschikt toiletpapier gebruikt en geen andere producten in het toilet gooit. Op deze manier kunt u verstoppingen voorkomen en uw toilet in goede staat houden. Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan. Bel nu 0800 721 33 66 of e-mail ons op info@riool-ds.nl.