Riool ontstoppen met Riool DS » Werkwijze van Riool DS » Verstoppingen verhelpen met een hogedrukspuit

Verstoppingen verhelpen met een hogedrukspuit

U heeft een hardnekkige verstopping waarbij de laatste toevlucht een hogedrukspuit is. Als je last hebt van verstoppingen in bijvoorbeeld je afvoer, toilet of dakgoot, dan kan het gebruik van een hogedrukspuit een effectieve oplossing zijn, maar zeker niet aan te raden om zelf toe te passen en voornamelijk door professionals uit te laten voeren. Op zoek naar professionals die in bezit zijn van een geavanceerde hogedrukspuit? Bel Riool DS op 0800 721 33 66!

In deze tekst lees je meer over de voor- en nadelen van het gebruik van een hogedrukspuit bij verstoppingen en hoe Riool DS dit toepast.

Hogedrukspuit verstopping verhelpen
Onze super krachtige hogedrukspuit waar we uitermate trots op zijn.

Ons werkgebied met een hogedrukspuit

Al hoewel niet elk van onze werkbussen is uitgerust met een hogedrukspuit, is er bijna altijd wel een direct inzetbaar. Mocht u bij het contactmoment goed hebben kunnen toelichten waarom een hogedrukspuit nodig zal zijn, zullen wij niet aarzelen om deze gelijk u kant op te sturen. Anders is die mogelijkheid er altijd achteraf nog.

Relevante artikelen en werkplaatsen

Wat is een hogedrukspuit?

Een hogedrukspuit is een apparaat dat water onder extreem hoge druk spuit. Hierdoor kan het super hardnekkig vuil en verstoppingen verwijderen. Hogedrukspuiten worden ook vaak gebruikt voor het reinigen van bijvoorbeeld gevels, terrassen en auto’s, maar kunnen dus ook ingezet worden voor het verhelpen van verstoppingen.

Voordelen van een hogedrukspuit

Een hogedrukspuit biedt vele verschillende voordelen als het gaat om het verhelpen van verstoppingen:

Snelheid is optimaal

Een hogedrukspuit is snel en effectief in het verwijderen van verstoppingen. Met een krachtige straal water kunnen verstoppingen snel en gemakkelijk worden weggespoten.

Geen chemische middelen nodig

Een hogedrukspuit maakt alleen gebruik van water, waardoor er geen chemische middelen nodig zijn om verstoppingen te verhelpen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de klant.

Breed inzetbaar

Een hogedrukspuit is niet alleen geschikt voor het verhelpen van verstoppingen, maar kan ook ingezet worden voor het reinigen van bijvoorbeeld gevels, terrassen en auto’s.

Nadelen van een hogedrukspuit

Naast voordelen zijn er ook aantal nadelen, hiernaast samengevat:

Schade aan oppervlaktes

Een hogedrukspuit kan schade veroorzaken aan oppervlaktes zoals hout, kunststof en glas. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de juiste druk en straal te kiezen. En niet om gelijk de hoogste stand toe te passen, dit kan bijna gegarandeerd schade veroorzaken aan uw verstopte wc of verstopte afvoer.

Kosten

Een hogedrukspuit is een duur apparaat. Als je deze alleen gebruikt voor het verhelpen van verstoppingen, kan het een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er experts zoals Riool DS die deze investering voorhand al voor u heeft gedaan.

Risico’s

Een hogedrukspuit werkt met water onder gigantisch hoge druk, wat extreem gevaarlijk kan zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk een professional zoals Riool DS in te schakelen, onze ontstoppingsexperts hebben veiligheid altijd op nummer 1 staan.

Hoe gebruikt Riool DS een hogedrukspuit bij verstoppingen?

Als onze loodgieters een hogedrukspuit moet gebruiken om verstoppingen te verhelpen, is het belangrijk om de juiste werkwijze te hanteren. In de volgende punten zullen wij de algemene richtlijnen samenvatten:

  1. De professional zorgt ervoor dat de juiste spuitkop gebruikt wordt, voor de specifieke verstopping. Over het algemeen werkt de roterende spuitkop optimaal bij verstoppingen, omdat deze een krachtige straal water creëert die de verstopping in een krachtige straal kan wegspuiten.
  2. De Riool DS loodgieter zal de kop van de spuit zover mogelijk inbrengen in de leiding waar de verstopping zich bevind. En zal dan beginnen met het spuiten van water in de verstopte hemelwaterafvoer of verstopte wc, beginnend met een lage druk. Daarna zal hij of zij langzaam de druk opvoeren totdat de juiste druk bereikt is om de verstopping weg te spuiten.
  3. De ontstoppingsexpert blijft spuiten totdat de verstopping volledig is verwijderd. Het kan zijn dat er meerdere keren water gespoten moet worden om de verstopping volledig te verwijderen.
  4. Als laatste zal de professional de ontstopte afvoer of het ontstopte toilet met water na spoelen om eventueel achtergebleven vuil weg te halen.
Roterende kop voor hogedrukspuit
Roterende kop voor hogedrukspuit
Verstopt toilet
Verstopt toilet

Conclusie

Een hogedrukspuit kan een effectieve oplossing zijn voor het verhelpen van verstoppingen in bijvoorbeeld afvoeren en toiletten. Het biedt voordelen als snelheid, geen gebruik van chemische middelen en multifunctionaliteit. Echter, het gebruik van een hogedrukspuit kan ook nadelen hebben, zoals de mogelijke schade aan oppervlaktes, de kosten van het apparaat en het gevaarlijke aspect van het werken met water onder hoge druk.

Gelukkig heeft Riool DS zowel alle kennis als benodigde materialen in huis. Zoek contact en bel vandaag nog 0800 721 33 66 of stuur ons gerust een e-mail naar info@riool-ds.nl. Wilt u meer te weten komen over Riool DS bezoek de werkwijze van onze professionals pagina!