Riool ontstoppen met Riool DS » Werkwijze van Riool DS » Ontstoppingsveer uitgelegd

Ontstoppingsveer uitgelegd

De ontstoppingsveer is een onmisbaar gereedschap voor elke professionele ontstoppingsdienst. Dit flexibele en duurzame hulpmiddel maakt het mogelijk om verstoppingen in afvoerbuizen en rioleringen snel en efficiënt te verhelpen. Riool DS maakt al jarenlang gebruik van dit effectieve gereedschap om klanten te helpen met verstopte afvoeren en rioleringen. In dit artikel lees je alles over de ontstoppingsveer en hoe Riool DS deze op professionele wijze inzet om verstoppingen op te lossen.

Wat is een ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer is een lange, flexibele veer die door afvoerbuizen en rioleringen kan worden geleid om verstoppingen te lokaliseren en te verwijderen. De veer is voorzien van een handvat of een draaimechanisme om het gereedschap eenvoudig te bedienen en door de buizen te manoeuvreren. Door de veer rond te draaien, kan deze zich vastgrijpen aan het vuil en de verstopping verwijderen.

Ontstoppingsveer
Verschillende kopstukken voor de veer.

Verschillende soorten ontstoppingsveren

Er bestaan verschillende soorten ontstoppingsveren om aan de uiteenlopende behoeften van ontstoppingsklussen te voldoen. Handmatige ontstoppingsveren zijn ideaal voor kleinere klussen, zoals het ontstoppen van gootstenen en douches, terwijl elektrische ontstoppingsveren meer kracht bieden voor hardnekkige verstoppingen in grotere leidingen. Daarnaast zijn er speciale ontstoppingsveren met verschillende uiteinden en accessoires, zoals snij- en grijpmechanismen, om diverse soorten verstoppingen aan te pakken. Door de juiste ontstoppingsveer te kiezen, garandeert Riool DS een efficiënte en succesvolle ontstoppingsdienst voor elk type verstopping.

Hoe gebruikt Riool DS de ontstoppingsveer?

Bij Riool DS weten ze als geen ander hoe ze de ontstoppingsveer op de meest effectieve manier kunnen inzetten. Dit begint met het identificeren van de locatie van de verstopping. In sommige gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van geavanceerde technologie, zoals inspectiecamera’s die in de leidingen worden gebracht. Vervolgens wordt de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer of het riool gebracht. Door de veer te draaien en vooruit te duwen, wordt de verstopping losgemaakt en verwijderd. Riool DS zorgt er altijd voor dat de klus netjes en grondig wordt uitgevoerd, zonder schade aan de leidingen.

Riool ontstoppen met ontstoppingsveer
Riool ontstoppen m.b.v. een ontstoppingsveer

Waarom Riool DS?

Hoewel er doe-het-zelf methoden bestaan om verstoppingen te verhelpen, is het raadzaam om een professionele ontstoppingsdienst zoals Riool DS in te schakelen. Een professioneel bedrijf heeft de juiste kennis, ervaring en gereedschap om de klus snel en effectief te klaren. Bovendien kunnen zij, indien nodig, aanvullende diensten aanbieden, zoals het reinigen van de leidingen of het uitvoeren van reparaties.

Andere diensten van Riool DS

Naast het gebruik van de ontstoppingsveer voor het oplossen van verstoppingen, biedt Riool DS een breed scala aan aanvullende diensten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld periodiek onderhoud aan rioleringen en afvoeren uitvoeren om toekomstige problemen te voorkomen. Ook kunnen ze rioolinspecties uitvoeren met behulp van camera’s om de staat van de leidingen te controleren en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

Bovendien is Riool DS ook gespecialiseerd in het repareren en vervangen van beschadigde leidingen en het aanleggen van nieuwe rioleringssystemen.