Riool ontstoppen met Riool DS » Werkwijze van Riool DS » Camera inspectie: Verstopping detecteren

Camera inspectie: Verstopping detecteren

Als u last heeft van verstoppingen, lekkages of scheuren in uw leidingen of afvoerpijpen, kan een camera inspectie een effectieve oplossing bieden. Door middel van een kleine camera (die hoge kwaliteit beelden opneemt) kunnen onze loodgieters precies zien wat er zich binnenin de leidingen afspeelt, waardoor gerichte reparaties mogelijk worden zonder onnodige schade te veroorzaken. Op deze pagina leest u meer over een rioolinspectie en de voordelen die deze methode biedt.

Wat is een camera inspectie?

Camera inspectie is een methode om de binnenkant van leidingen en afvoerpijpen te inspecteren met behulp van een kleine camera. Door de camera in de leidingen te brengen, kunnen onze loodgieters problemen zoals verstoppingen, lekkages en scheuren snel en efficiënt opsporen.

Voordelen van een rioolinspectie

Het gebruik van een camera inspectie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele methoden van leidinginspectie. Een van de grootste voordelen is dat een rioolinspectie minder invasief is. Hierdoor kunnen problemen snel en nauwkeurig worden opgespoord zonder dat er enige schade aan uw woning of bedrijfspand wordt veroorzaakt. Dit vermindert de reparatiekosten aanzienlijk en bespaart u tijd en moeite. Bovendien kan een camera inspectie worden gebruikt om problemen in een vroeg stadium op te sporen, voordat deze groter worden en meer schade veroorzaken. Hierdoor kunnen problemen snel worden aangepakt voordat ze escaleren en dure reparaties vereisen.

Camera inspectie
Camera inspectie door Riool DS

Ten slotte biedt een rioolinspectie ook een hogere nauwkeurigheid dan traditionele methoden, omdat de hoog kwalitatieve beelden direct worden weergegeven op een scherm (zie afbeelding) en de loodgieter de exacte locatie van het probleem kan bepalen en oplossen.

Wanneer is een camera inspectie nodig?

Een rioolinspectie is vooral handig wanneer er sprake is van hardnekkige verstoppingen die niet met traditionele methoden kunnen worden opgelost. Door het gebruik van een camera kunnen onze professionele loodgieter de exacte locatie van de verstopping bepalen en de juiste methode kiezen om deze op te lossen.

Hoe werkt een rioolinspectie?

Bij een rioolinspectie wordt een kleine camera ingebracht in de leidingen, waarmee de binnenkant van de leidingen wordt gefilmd. De beelden worden direct bekeken op een scherm, zodat de expert van Riool DS eventuele problemen direct kan zien en oplossen.

Kosten van een camera inspectie

De kosten van camera inspectie zijn bij Riool DS bijzonder goedkoop, voor een overzicht van de tarieven van loodgieters kun je op de volgende link klikken: Camera inspectie kosten.

Camera inspectie kosten
Rioolinspectie met Riool DS

Conclusie

Al met al is een rioolinspectie een nuttige en effectieve methode om problemen met leidingen en afvoerpijpen op te sporen. Het is minder invasief dan traditionele methoden, kan kosten besparen op lange termijn en kan problemen in een vroeg stadium opsporen. Neem contact op met Riool DS, dé professionele loodgieter als u vermoedt dat er problemen zijn met uw leidingen of afvoer. Bel vandaag nog 0800 721 33 66 om in contact te komen met een van onze ontstoppingsmonteurs!